Oplossingen voor donkere kringen en wallen onder de ogen

Veel vrouwen worstelen met zichtbare donkere kringen onder de ogen. Om ze te verdoezelen hebben we twee opties. We kunnen een sterke camouflagestift in een tint van de huid gebruiken of de kleur van schaduwen neutraliseren om een lichter product te gebruiken. Het is moeilijker om de wallen onder de ogen te maskeren. Wat zijn de manieren om wallen onder de ogen tegen te gaan?

Oplossingen voor donkere kringen onder de ogen

De keuze van de oplossing moet afhangen van het huidtype. Vrouwen die een droge huid hebben, geven de voorkeur aan het gebruik van vochtinbrengende crèmes omdat ze meestal lichter zijn. Bovendien hebben concealers de neiging om zich op te hopen in rimpels en daardoor deze juist te benadrukken. Aan de andere kant is het moeilijk om zwaardere cosmetica te vinden die ze niet verbeteren, dus is het beter om ze in een kleine hoeveelheid toe te passen. Voor dit doel zullen concealers in kleuren die donkere kringen onder de ogen neutraliseren het beste werken. Als je deze concealers extra gaat bedekken kunnen we een volledige dekking voor een foundation of een andere concealer bereiken, dit keer in de kleur van de huid.

Als de donkere kringen onder de ogen donkerder zijn dan de rest van de huid, moet de camouflagestift die we gebruiken een lichter maken. Het is ook de moeite waard daarvoor te gaan als bij jouw ogen het gebied onder het oog overschaduwd wordt door de wenkbrauw. In dit geval moet een lichtere concealer worden gebruikt, omdat deze de schaduwen lichter maakt en daardoor het hele gezicht helderder.

Welke concealer kleur te kiezen?

Als je jouw donkere kringen wilt neutraliseren dan kun je je eigen set van twee cosmetica aanvullen: de eerste tint zal je schaduwen neutraliseren en de tweede tint zal overeenkomen met de kleur van je huid.

Als je op zoek bent naar een neutraliserende kleur, houd daar dan rekening met:

  • tinten met een gele ondertoon neutraliseren de paarse en roodachtige tinten;
  • rozeachtige, zalm- en perziktinten neutraliseren bruine en olijftinten;
  • perzik- en abrikozentinten neutraliseren paarse en blauwachtige tinten.

Hoe breng je de concealer aan?

Concealers moeten met de vingertoppen worden aangebracht, vooral als we willen dat ze zich met de huid vermengen. Borstels daarentegen presteren beter in het geval van vloeibare correctors die na verloop van tijd drogen.

Het eerste product moet met een applicator worden aangebracht en zachtjes met de vingers worden ingewreven. De cosmetische laag moet dun zijn, want ons doel is niet om de donkere kringen te bedekken, maar om de kleur van de donkere kringen te veranderen. Overtollig product kan worden afgeveegd met de vingertop en vervolgens worden ingewreven.

Wanneer de neutraliserende camouflagestift opgedroogd is en zich met de huid vermengt, doen we het volgende cosmetische product op, namelijk een camouflagestift in de schaduw van onze huid of een verhullende foundation. Ook dit product moet met de vingertoppen worden aangebracht. Om de productlaag dun genoeg te maken, moet deze eerst op de pols en vervolgens op de vinger worden aangebracht. Als we het cosmetisch product rechtstreeks uit de verpakking overbrengen, krijgen we vaak te veel van het product en als we het direct onder de ogen aanbrengen kom je in de knoei met de eerste laag.

Hoe fixeer je de concealer om de duurzaamheid te verlengen?

Om de camouflagestift te fixeren kun je een kleine hoeveelheid van het poeder op de camouflagestift aanbrengen. Hiervoor is het de moeite waard om een beetje poeder in je vingertoppen te nemen en elkaar te wrijven om het teveel aan poeder eraf te halen. Gebruik vervolgens je vingers om het poeder in de gewenste hoeveelheid onder het oog aan te brengen. Hierdoor komt er niets in de fijne lijntjes, en wordt de nadruk niet gelegd op de droge huid.

De kwaliteit van het poeder is minstens zo belangrijk. Niet alles is op dezelfde manier op de huid te zien. Sommige zijn zichtbaarder, andere minder zichtbaar, sommige verhelderen het, andere matteren. Het is de moeite waard om minerale poeders te proberen die verlichtende en matterende eigenschappen kunnen hebben.

Oplossingen voor wallen onder de ogen

Donkere kringen onder de ogen zijn een relatief klein probleem in vergelijking met wallen onder de ogen, die veel moeilijker te verwijderen zijn. Hieronder een trucje dat je zal helpen om de wallen onder de ogen te verbergen.

Om de wallen onder de ogen te verminderen, moet er iets ijzigs op dit deel van de huid worden aangebracht, bijvoorbeeld een bevroren kompres, een gelkompres of een bevroren theelepel. Dat laatste is het meest wenselijk, omdat de vorm is afgestemd op het oog. De kou zorgt ervoor dat de bloedvaten krimpen, waardoor de bloed- en lymfestroom weer goed doorstroomt.

Hoe de wallen onder de ogen te bedekken met make-up?

Voor wallen onder de ogen zal de traditioneel aangebrachte concealer minder effectief zijn. Om de wallen onder de ogen te verbergen moet je een donkerder tint van de camouflagestift, vergelijkbaar met de kleur van de huid gebruiken, omdat in het algemeen de donkere kleur vermindert en uitzoomt, terwijl de heldere kleur het tegenovergestelde doet – er de nadruk op leggen.

Een andere manier is om een lichte corrector alleen aan te brengen op de plaats waar de wallen beginnen. In dit geval wordt het cosmetisch product aangebracht met een dunne strook langs de donkere lijn. De heldere kleur is bedoeld om deze holte op te vullen en zo de wallen te bedekken.

Vooraf is het de moeite waard om een camouflagestift in een oranje tint aan te brengen, die de blauwachtige en paarse tinten onder de ogen zal neutraliseren. Het cosmetische product moet goed in de huid worden ingedept, vooral aan de randen van de wallen. Vervolgens moet een heldere camouflagestift met een dichtere consistentie precies over de lijn worden geleid waarop de schaduw van de wallen loopt, d.w.z. waar de wallen boller beginnen te worden. Meng vervolgens en breng een camouflagestift met volledige dekking aan die bij jouw huidskleur past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.