Waar is rijstpoeder goed voor?

Rijstpoeder is een geraffineerd rijstzetmeel dat bekend staat als Oryza Sativa. In deze vorm is het eeuwen geleden gebruikt in de Ayurveda, of holistische gezondheidspraktijken, waar het de behandeling van inflammatoire huidaandoeningen ondersteunde. Vanaf de zestiende eeuw gebruikten Aziatische meisjes rijstpoeder voor make-up en huidreiniging, omdat het olie erg goed absorbeert. Welke andere eigenschappen heeft rijstpoeder nog meer en wat is het nut ervan? Welk rijstpoeder te kiezen, hoe het aan te brengen en voor wie is het bedoeld?

Rijstpoeder – eigenschappen

Rijstpoeder absorbeert effectief talg en vocht, waardoor het goed werkt bij een vette huid. Bovendien maakt het de huid gladder, helderder en matteert het voor een lange tijd. Rijstpoeder verlengt de duurzaamheid van de make-up, beschermt de huid tegen UV-straling en verbetert de conditie van de huid dankzij het gehalte aan vitaminen en mineralen. Een bijkomend voordeel van rijstpoeder is de multifunctionaliteit: het kan dienen als fixeermiddel, afwerking van de make-up, maar ook als foundation of primer. Al deze eigenschappen maken het de perfecte cosmetica voor de zomer.

Rijstpoeder – gebruik

Rijstpoeder heeft verzachtende, gladmakende en matterende eigenschappen. Het versnelt ook effectief de genezing van ontstekingen. Om deze reden wordt het aanbevolen voor de verzorging van de problematische huid, met name de vette en acnehuid.

Rijstpoeder is verkrijgbaar in verschillende varianten. Meestal heeft het een losse vorm, maar er zijn ook geperste rijstpoeders beschikbaar. De cosmetica kan transparant of gekleurd zijn. De eerste lijkt een veiligere keuze te zijn voor elke huid, omdat deze niet de huid kleurt, maar zich vermengt met haar natuurlijke kleur.

Rijstpoeder geeft de langdurige werking van een gematteerde teint – het effect van het gebruik ervan is veel duurzamer dan in het geval van traditionele poeders. Het wordt grotendeels bepaald door zijn vermogen om talg te absorberen.

Welk rijstpoeder te kiezen?

De keuze van het rijstpoeder is voor iedereen weer anders en moet worden bepaald op basis van de teint en samenstelling van het product. Ongeacht deze criteria is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de kwaliteit van rijstpoeder. Het best is om er een te kiezen met zo min mogelijk andere ingrediënten. Opgemerkt moet worden dat rijstpoeder bovenaan de lijst van ingrediënten staat omdat het in sommige poeders vervangen wordt door talkpoeder. Rijstpoeder kan geuren (parfum) bevatten, maar dat hoeft niet, waardoor ook de voorstanders van geurloze cosmetica tevreden zullen zijn.

Hoe rijstpoeder gebruiken?

Rijstpoeder kan op twee manieren worden gebruikt.

De eerste optie is het gebruik van transparant poeder als gladmakende en matterende make-upprimer. In dit geval wordt rijstpoeder het best gebruikt met een minerale basis. Breng hiervoor eerst het rijstpoeder aan en vervolgens de foundation, concealer en andere gekleurde cosmetica.

Rijstpoeder kan ook gebruikt worden als finishing touch in elke make-up, dus aan het einde. Het effect van een dergelijk gebruik van rijstpoeder is een gematteerde huid.

Hoe rijstpoeder aan te brengen?

Rijstpoeder kan op verschillende manieren worden opgedaan. De meest populaire accessoires die hiervoor worden gebruikt zijn spons, pof en een borstel. Elke vrouw moet haar eigen keuze maken, rekening houdende met dat:

  • de poederdons de huid matteert en het haar een goede finish geeft. Om er achter te komen, schep je gewoon een beetje rijstpoeder, tik je op om het overtollige product te verwijderen en poeder je de gewenste delen van het gezicht of het hele gezicht;
  • de poederspons wordt het best gebruikt voor het aanbrengen van geperst poeder. De spons maakt het gemakkelijk om het product ook onderweg aan te brengen;
  • de poederkwast erg handig is bij het aanbrengen van rijstpoeder – ongeacht of het een gewone kwast of een kabuki kwast is. Om het te gebruiken, neem je een beetje cosmetica op de borstel, tik je de overtollige hoeveelheid af en doe je het op je gezicht.

Rijstpoeder – voor wie is het?

Rijstpoeder is een goede oplossing voor vrouwen met een problematische huid, bijvoorbeeld vette, gecombineerde en acne, omdat het niet alleen de huid effectief matteert, maar het zal ook geen ontsteking veroorzaken, maar het zal de genezing van acneveranderingen versnellen.

Dames die een normale, droge of allergische teint hebben, kunnen zonder zorgen rijstpoeder gebruiken omdat het een zacht product is.

Kortom, rijstpoeder is een veelzijdig cosmetisch product dat een make-up finish kan zijn, ongeacht het huidtype. Bovendien droogt het de huid niet uit, irriteert het haar niet en veroorzaakt het geen allergieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.