De beste gezichtsoliën. Waarom gebruiken we ze zo graag?

Ze zijn goedkoop. Ze werken op een natuurlijke manier omdat ze op de behoeften van de huid zijn afgestemd. Ze zijn rijk aan waardevolle vitaminen, mineralen, vetzuren en antioxidanten waardoor ze in staat zijn de huid te voeden, te verjongen en te verrijken. Welke gezichtsoliën worden het meest gekozen?

Tegenwoordig zitten de natuurlijke huidverzorgingsmethodes in een revival. Dure crèmes en synthetische cosmetica worden vrijwillig vervangen door biologische producten. We kiezen voor oliën in plaats van gezichtsmaskers omdat ze in harmonie werken met de natuurlijke processen die zich in onze huid afspelen. Je kunt jouw eigengemaakte cosmetica op basis van oliën maken of ze gebruiken als vervangers van crèmes. Interessant is dat natuurlijke oliën niet alleen een optie zijn voor een droge huid – ze zullen ook gunstig zijn voor de vette huid, omdat ze helpen om acne te bestrijden.

Om de beste effecten te verkrijgen, is het de moeite waard om de juiste gezichtsoliën te gebruiken. Wat telt is het vetzuurgehalte. Hoe meer EFA, hoe droger (lichter) de olie is. Kortom, het ziet er zo uit:

  • Droge oliën – geschikt voor een vette, problematische, acnegevoelige huid, bijvoorbeeld rozenolie, hennepolie, duindoornolie, teunisbloemolie, bernagie-olie, frambozenolie.
  • Halfdroge oliën – perfect voor de normale of gecombineerde huid, zoals amandelolie, saffloerolie, abrikozenpitolie, arganolie, zonnebloemolie.
  • Niet-droge oliën – ideaal voor de rijpere, gedehydrateerde en geïrriteerde huid, bijvoorbeeld macadamiaolie, avocado-olie, hazelnootolie, perzikolie.
BESTE GEZICHTSOLIËN

Het is tijd om eens goed te kijken naar de oliën die vrouwen graag kiezen. Weet jij welke eigenschappen de oliën die het meest gebruikt worden in de gezichtsverzorging hebben? Laten we ze leren kennen!

Arganolie

De beste echte arganolie is die uit Marokko welke een prachtige nootachtige geur heeft, en welke niet vermengd met andere ingrediënten is. Helaas is het een van de duurdere oliën die er zijn. In de ongeraffineerde, koudgeperste versie is het rijk aan omega-6 en omega-9 vetzuren en antioxidant vitamine E. Wat betekent dit? Dat het niet alleen de huid voedt en hydrateert, maar ook verjongt en verzacht. Bovendien heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en brengt het het werk van talgklieren in balans. Regelmatig gebruik van arganolie zorgt ervoor dat de huid weer elastisch en goed gehydrateerd wordt en voorkomt ook dat de hoofdhuid vettig wordt. Het werkt het beste voor de rijpe, droge en geïrriteerde huid.

Kokosolie

Veel vrouwen vervangen gezichtscrèmes door kokosolie omdat het de huid goed hydrateert en glad maakt, het heeft een aangename textuur bij kamertemperatuur en ruikt naar verse kokosnoot. Het voordeel van kokosolie is een aanzienlijke hoeveelheid laurinezuur met een sterke antibacteriële werking. Dankzij deze samenstelling helpt kokosolie de acne te bestrijden en verstoppen de poriën niet. Het is ook bevestigd dat het een natuurlijke anti-rimpel cosmetica is. Bovendien zorgt het niet alleen voor een goede hydratatie van de huid, maar verbetert het ook haar zachtheid en elasticiteit.

Cactusvijgolie

Een zeer lichte olie met een frisse geur en een matte afwerking. Bijna volledig geabsorbeerd in de huid, waardoor het geen vettig laagje achterlaat, de poriën niet verstoppen en het werkt goed bij de verzorging van alle huidtypen. Helaas is cactusvijgolie (precies het tegenovergestelde van kokosolie) een van de duurste cosmetische oliën. Je hebt tot een halve ton cactusvijgenpitten nodig om 1 liter olie te persen. Het is echter de moeite waard om in te investeren, omdat het beschermt tegen schadelijke externe factoren, het anti-rimpel eigenschappen heeft, de strakheid, hydratatie en huidskleur verbetert. Regelmatig gebruik van cactusvijgolie op de huid doet ons problemen zoals vettigheid in de T-zone vergeten.

Marula olie

De vruchten van deze boom zijn geliefd bij Afrikaanse olifanten, en ook wij houden van marula-olie vanwege de eigenschappen. Het wordt op expressieve wijze geabsorbeerd en laat geen vettig gevoel achter, alleen een delicate, satijnen laagje. Het bevat oliezuur, vitamine C en E, flavonoïden en nog veel meer. Dankzij al deze ingrediënten versterkt marula-olie de hydro-lipidebarrière van de opperhuid, verbetert de hydratatie, minimaliseert striae en littekens, vermindert roodheid en maakt zelfs fijne rimpels gladder. Bij systematisch gebruik ondersteunt het de regeneratie en kan het de huid helpen die vatbaar is voor acne.

Jojoba-olie

Het is eigenlijk een was met een aantal eigenschappen van olie, zoals de dichtheid. De vette vorm van het product verstoort de perfecte opname in de huid niet (zonder de huid te overbelasten). Jojoba-olie is qua samenstelling vergelijkbaar met onze eigen talg. Geen wonder dat het zich perfect aanpast aan de behoeften van de huid en gemakkelijk wordt geabsorbeerd. Bovendien voorkomt het waterverlies, regenereert het, vermindert het de schadelijkheid van vrije radicalen en heeft het zelfs de eigenschappen van een UV-filter. Dankzij de antibacteriële werking werkt het zeer goed op de acnegevoelige huid.

Frambozenpitolie

Het heeft een boeiende geur, maar het is de moeite waard om frambozenpitolie niet alleen maar daarom te gebruiken. Het is een universeel, natuurlijk en veelzijdig cosmetisch product. Het is licht van gewicht, dus het is gemakkelijk aan te brengen en wordt gemakkelijk geabsorbeerd zonder een vette laag op de huid achter te laten. Framboosolie is een van de beste natuurlijke UV-filters, maar het beschermt niet alleen de huid. Het zorgt voor een goede hydratatie, verheldert, voorkomt vroegtijdige huidveroudering, versnelt de wondgenezing, verzacht irritaties en heeft ook antibacteriële eigenschappen. Er zit zoveel goeds verstopt in één onopvallende olie.

Rozenolie

Rozenolie is geliefd bij vrouwen met een gevoelige huid, met de neiging tot verwijde haarvaten. Misschien omdat rozenolie als een van de weinige oliën irritaties verzacht en roodheid zo goed vermindert. Het is een bron van waardevolle vitamine A en carotenoïden, die anti-rimpel eigenschappen hebben. Het aanbrengen van rozenolie op de ogen kan helpen om van kraaienpootjes af te komen. Ook dit is een van de oliën die de huid niet belasten en haar voorzien van de optimale hoeveelheid voedingsstoffen. Rozenolie wordt vaak gebruikt als vervanging van crèmes voor de rijpere huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.