Hoe kun je je avond make-up aanbrengen?

Avond make-up moet elegant en tegelijkertijd sexy zijn. Deze look is ideaal voor gelegenheden zoals bruiloftsrecepties, proms of allerlei andere soorten partijen. Volg een paar eenvoudige trucjes en word je persoonlijke make-up artiest.

Voordat je begint met het aanbrengen van de make-up, moet je eerst een paar basisregels kennen. Het is zeer belangrijk om de huid eerst voor te bereiden. Hydrateer het met een lichte crème of een lotion en wacht totdat deze volledig is geabsorbeerd. Daar bovenop kun je gebruikmaken van een basis make-up die je make-up de hele avond op zijn plaats zal houden. De avond look is meer voller en sterker dan de make-up die je naar kantoor zou dragen. Daarnaast zul je meer poeder gebruiken en je ogen sterker opmaken zodat je er flatterend uitziet in het sterke kunstlicht. Afhankelijk van de gelegenheid kun je valse wimpers of een beetje glitter op je wangen dragen. Tot slot, kun je je gezicht vormgeven met een bronzer of een blush. Vergeet ook je lippen niet. Als je je ogen accentueert moeten je lippen naturel blijven. Als je geen zware oog make-up draagt, kun je je lippen levendig opmaken.

Is de volgorde belangrijk? Ja. De moisturizer en de foundation gebruik je als eerst. Een concealer of poeder kunnen de onvolkomenheden van de huid wegwerken. Dan is het tijd voor een blush, bronzer of highlighter.

De beste oog make-up voor ’s avonds is het smokey eye effect. Breng de lichtste kleur aan in het midden van je bovenste ooglid. Gebruik de donkere kleur in de ooghoeken. Teken een zwarte lijn net boven de wimperlijn om wat meer diepte te geven aan je ogen. Donkere mascara en valse wimpers zullen de look af maken.

Lippen moeten altijd worden gehydrateerd door een lippenbalsem voordat je enige vorm van lippenstift aanbrengt. Op deze manier zorg je ervoor dat de lippenstift niet zal uitdrogen en dat de kleur langer zal blijven zitten. Breng wat gloss aan op het middendeel van de lippen, zodat ze groter lijken.

Je kunt als dat nodig is speciale sprays kopen die ervoor zorgen dat je make-up de hele avond blijft zitten. Het is vooral aan te raden als het weer warm en vochtig is omdat je dan meer kans hebt om te gaan zweten.
Je make-up is klaar. Heb veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.