Ombre kapsel – stap voor stap

Tegenwoordig wordt Ombre toegepast op elke mogelijke oppervlakte en textuur van o.a. kleding en nagels tot en met haar. De kern van deze techniek van kleuren ligt in het benadrukken of verven van een specifieke kleur. In principe kan Ombre worden uitgevoerd door schoonheidsspecialistes (nagels) door de kapper (haar) of in je eigen badkamer. Hoe moet je de dingen organiseren en wat heb je nodig om een Ombre stijl te creëren voor je haar?

Ombre kapsel – haarverf en accessoires

Voordat je begint met het verven van je haar, moet je de hoofdhuid goed wassen en wachten totdat je haar droog is. Probeer geen föhn te gebruiken omdat dit de haarstructuur kan verzwakken en kan leiden tot haaruitval en algemene droogte. Vervolgens borstel je je haar grondig door. Om je haar te verven in een ombre stijl, heb je nodig: grote haarbanen, aluminiumfolie, een kam om een scheiding te trekken, een platte borstel om de haarverf mee aan te brengen, een haarbleekmiddel en uiteraard haarverf van je favoriete kleuren. Vergeet niet dat de gekozen verf een tegenhanger moet zijn en dus één toon lichter. Anders zul je niet het gewenste effect krijgen dat je wilt bereiken. Let op, alleen de uiteinden van het haar zullen worden getint.

Ombre kapsel – stap voor stap

Met behulp van een fijne kam, verdeel je het haar in kleine stroken. Onder het gescheiden deel steek je aluminiumfolie en bestrijk je het met een bleekmiddel. Vervolgens wikkel de streng in de folie wacht je 15 minuten, totdat je gehighlighte haarpunten hebt. Nu is het tijd voor het aanbrengen van haarverf in twee tinten. Onthoud dat je natuurlijk meer dan twee kleuren haarverf kunt toepassen maar hoe meer kleuren verf je gebruikt des te minder de overgangen van de kleuren zichtbaar zullen zijn. Breng eerst de lichte kleuren aan maar wees voorzichtig dat je niet verder gaat dan de lijn die is gecreëerd door het bleekmiddel. Volg dezelfde procedure bij het aanbrengen van de donkere tinten haarverf op de stroken van het haar. Direct na het aanbrengen van de tweede laag haarverf, wikkel je dat deel onmiddellijk in de folie. Als er 15 minuten voorbij zijn, spoel je de haarverf grondig uit.

Ombre kapsel – verzorging

Gehighlighte en geverfde haren kunnen aanzienlijk beschadigd zijn. De strepen in het haar kunnen droog zijn geworden, niet meer glanzen, het haar kan beginnen uit te vallen en de punten kunnen gaan splijten. Gelukkig kunnen dergelijke ongewenste effecten worden tegengegaan. Het volstaat om systematisch verschillende hydraterende cosmetica, zoals oliën of haarmaskers te gebruiken. De verzorgende producten moet bestaan ​​uit keratine, arganolie of vitamine E, om er maar eens een paar basis ingrediënten te noemen, en hydraterende ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.