Manieren voor volle lippen. Wilke cosmetica zorgen voor volle lippen?

Helaas is niet elke vrouw door moeder natuur gezegend met volle en verleidelijke lippen. Gelukkig kan de natuur gemakkelijk een handje worden geholpen. Om dit te doen hoef je niet eens een plastisch chirurg in te schakelen. Gebruik gewoon cosmetica voor vollere lippen zoals een lip peeling, lippenmasker of lippenbalsem, dat is al voldoende.

Lip Peeling

In het algemeen moet lip peeling regelmatig worden toegepast, omdat dit het enige cosmetische product is dat de lippenhuid klaar maakt voor wat er nog meer op de lippen komt. Bijna iedereen is het ermee eens dat alleen het aanbrengen van lippenbalsem, lipgloss of lippenstift wordt gezien als een normale make-up routine. Lip peeling geeft zuurstof aan de huid en verwijdert dode opperhuidcellen. Het resultaat is dat dit cosmetische product de kleur van de lippen verbetert en de vorm van de lippen verbetert.

Hoe lip peeling te gebruiken?

Het goede nieuws is dat als je een keer per week een lip peeling doet dit al genoeg is. Het moet worden aangebracht op de gereinigde lippen en de huid eromheen, en moet ongeveer 5 minuten inwerken. Het effect van het aanbrengen van lip peeling is een delicaat prikkend gevoel dat komt door het zuurstofverrijkende proces dat dan op de huid plaatsvindt. Masseer eerst de lippen met je droge vingertoppen en masseer vervolgens verder met je vochtige vingers. Spoel daarna de peeling eraf.

Lippenmasker

Een lippenmasker geeft hetzelfde effect als een gelaatsmasker. Het is beter om een masker op te doen dat zich aanpast aan de vorm van je lippen en er dicht bij blijft. Hoe goed een lippenmasker werkt hangt af van de werkzame stoffen die het masker bevat. De combinatie van hyaluronzuur en ceramide concentratie zorgt voor een verjongende en hydraterende werking. De uiteindelijke effecten worden na 15 minuten merkbaar.

Hoe gebruik ik een lippenmasker?

Het lippenmasker moet worden gebruikt na het aanbrengen van de lip peeling. Het is beter om 15-20 minuten lang niet te praten want dan blijft het lippenmasker op de lippen zitten. Vervolgens moet het masker worden verwijderd en moeten de resten ervan in de huid worden gedept.

Lippenbalsem

De laatste stap in lippenverzorging is het aanbrengen van balsem. Ongeacht de staat waarin je lippen zich bevinden kun je kiezen tussen dagelijkse lippenbalsem of ‘speciale’ lippenbalsem. In het algemeen moet een lippenbalsem hyaluronzuur bevatten dat de lippen optisch groter maakt door ze stevig en elastisch te maken. Let wel, als de werkzame stoffen van het cosmetische product geleidelijk vrijkomen zal het effect ervan langer aanhouden.

Hoe lippenbalsem te gebruiken?

Dagelijkse lippenbalsem kan een paar keer per dag gebruikt worden, op de momente dat je de huid van je lippen moet kalmeren. Het is een goed idee om het te combineren met je favoriete lipgloss of lippenstift. Zulke lippenbalsem verlicht bijvoorbeeld de lippen na het zonnebaden.
De ‘speciale’ lippenbalsem dient zijn doel wanneer de lippen gebarsten, overgevoelig of geïrriteerd zijn. Dan moet je het om de 2 à 3 uur opdoen. Dit type lippenbalsem kan ook gecombineerd worden met je favoriete lipgloss of lippenstift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.