DIY Makeup Ideeën

Verzorging is een vitaal aspect van het leven van elke vrouw. Het draait niet alleen maar om er goed uitzien, maar goede persoonlijke verzorging helpt om je zelfvertrouwen en persoonlijke ambitie te verbeteren. Een onderdeel van persoonlijke verzorging waar veel vrouwen nogal vaak aan deelnemen, is het gebruik van make-up. In deze blogpost wil ik het hebben over enkele DIY make-up ideeën die je schoonheidsroutine kunnen opfrissen en je look kunnen verbeteren.

1. DIY Lippenbalsem

Lippenbalsem is een belangrijk onderdeel van elke make-uproutine. Het houdt je lippen gehydrateerd, soepel en klaar voor je favoriete lippenstift. Hier is hoe je je eigen DIY lippenbalsem kunt maken:

Ingrediënten: Bijenwas, Kokosolie, Essentiële olie (naar keuze), Vitamine E-olie

Start door 1 eetlepel bijenwas en 2 eetlepels kokosolie in een glazen kom te doen. Plaats de kom in de magnetron tot het mengsel smelt. Meng vervolgens de essentiële olie van je keuze en een paar druppels vitamine E-olie. Giet het mengsel in een leeg lippenbalsempotje en laat het afkoelen.

2. DIY Foundation

Als je merkt dat je moeite hebt om de perfecte tint foundation te vinden, waarom probeer je dan niet je eigen DIY foundation te maken? Dit is ook een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je foundation vol zit met ingrediënten die goed zijn voor je huid.

Ingrediënten: Arrowroot poeder, Cacaopoeder, Kaneelpoeder, Gemberpoeder

Je begint met arrowroot poeder als de basis. Afhankelijk van je huidskleur, voeg je verschillende niveaus van cacao, kaneel en gember toe. Begin met kleine hoeveelheden en voeg geleidelijk meer toe totdat je de perfecte tint voor je huid hebt gecreëerd.

3. DIY Bronzer

Een goede bronzer kan je gezicht een mooie warme gloed geven, ideaal voor die zomerse look. Hier is een eenvoudig recept voor een DIY bronzer.

Ingrediënten: Arrowroot poeder, Cacaopoeder, Kaneelpoeder, Kurkumapoeder

Net als bij het maken van de foundation, start je met arrowroot poeder als basis. Afhankelijk van hoe donker je je bronzer wilt hebben, voeg je verschillende niveaus van cacao, kaneel en kurkuma toe. Experimenteer met de verschillende niveaus totdat je de perfecte tint vindt.

Deze zijn slechts enkele van de vele DIY make-up ideeën die je kunt proberen. Of je nu houdt van een volledige make-uplook of je wilt je huid een beetje helpen glanzen, er is altijd een DIY oplossing die je kunt proberen. Plus, als je je eigen make-up maakt, weet je precies wat erin gaat en kun je ervoor kiezen om alleen ingrediënten te gebruiken die vriendelijk zijn voor je huid.

Dit is een gastpost door een beauty-enthousiast die graag haar passie voor make-up deelt met anderen.