Wat is mesotherapie?

De mesotherapie werd voor het eerst uitgevoerd in het midden van de twintigste eeuw. De behandeling bestaat uit werkzame stoffen die direct worden toegepast op door ziekte getroffen gebieden. Met andere woorden, het is een niet-chirurgische topische behandeling toegepast in de dermatologie en in de esthetische geneeskunde.

De mesotherapie, omdat we daar naar verwijzen, wordt gekenmerkt door verschillende varianten. Bij mesotherapie met naalden, worden voedende stoffen geplaatst diep in de huid met behulp van extreem dunne naalden of een apparaatje dat kleine gaatjes maakt. De mesotherapie zonder naalden is een uitwendige medische behandeling op basis van het gebruik van een apparaat dat een elektrische stroompje met een hoge frequentie opwekt. De derde methode, sonoforese, betekent het introduceren van werkzame stoffen middels een ultrasone werkwijze. Ten slotte wordt de medische therapie gebaseerd op van het verstrekken van voedende stoffen via gelijkstroom, ionotophoresis genoemd.

In het algemeen wordt mesotherapie toegepast bij sportblessures, pijn en pijn in de spieren en gewrichten, bij een vochtarme huid, rimpels, striae, cellulitis en kaalheid. Als het gaat om contra-indicaties, omvatten deze zwangerschap, borstvoeding, allergie, diabetes, ontstekingen van de dermis, kanker en de neiging om littekens te ontwikkelen. Bovendien zijn de gebruikte stoffen die worden gebruikt bij de mesotherapie bijvoorbeeld cafeïne, hyaluronzuur, plantenextracten en vitamines.

Kortom, voor het ondergaan van een mesotherapie behandeling, wordt voorgesteld om ​​eerst een verdovende crème toe te passen. De gehele behandeling duurt ongeveer een half uur en het aantal herhalingen is afhankelijk van het doel van de behandeling. Voor de verjonging van de huid van het gezicht, de hals en het decolleté wordt het om de twee tot vijf weken uitgevoerd. In het algemeen worden drie tot vijf behandelingen in dit geval aanbevolen. Bovendien kan om de paar maanden een zogenaamde ondersteunende behandeling worden uitgevoerd waarvan het doel is om de behaalde resultaten te verlengen. Door deze behandeling blijven de resultaten zelfs tot drie jaar zichtbaar. De behandeling met betrekking tot de cellulitis op de heupen, benen en billen wordt om de twee weken uitgevoerd, terwijl het minimale aantal sessies vier is. Om de resultaten van de mesotherapie beter zichtbaar te maken wordt er geadviseerd om de procedure te combineren met fysieke activiteit, massages, vermijden van vet voedsel, alcohol, koffie en sigaretten. Mesotherapie voor een hoofdhuidbehandeling wordt om de twee of vier weken herhaald.

Tot slot, mesotherapie brengt snelle resultaten en heeft minimale bijwerkingen. Direct na de behandeling kan er roodheid, blauwe plekken of bloedingen optreden. Het is raadzaam om de huid de eerste paar dagen na de medische behandeling te beschermen tegen zonnestralen om verkleuring van de doorboorde gebieden te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.