Semi-permanente ontharing

Ontharen met wax is één van de semi-permanente methoden waarmee je ongewenste haren van het lichaam kunt verwijderen. Het grote voordeel van deze schoonheidsbehandeling is, dat het ongeacht leeftijd, geslacht en lichaamsdeel, kan worden aangebracht waar we ons willen ontdoen van haar. Plus, dat het type huid er niet toe doet bij het waxen, maar mensen met een gevoelige of allergische huid moeten er rekening mee houden dat de kans op irritatie aanwezig is. Ondanks alle positieve kanten, moet men wel in gedachten houden dat er verschillende regels zijn in verband met het waxen.

Allereerst reinigen en scrubben

Het is cruciaal om het lichaam of de gezichtshuid te ontvetten, te zuiveren en te exfoliëren voordat je gaat waxen. Op deze manier verwijder je alle onzuiverheden in de vorm van dode huidcellen en stof en vuil dat zich gedurende de dag heeft verzameld op je lichaam. Ten tweede, het verlichten. Na een ontharingsbehandeling met wax kan de huid van het lichaam en het gezicht sterk geïrriteerd zijn. Alle ongemakkelijke huidreacties kunnen worden verlicht met hydraterende balsems of het aanbrengen van aloë-olie. Vaak wordt de set van waxstrips verkocht samen een speciale crème die de roodheid en de droogte van de huid kan verlichten. Ten derde, regelmaat. In de meeste gevallen moet het waxen om de drie of vier weken worden overgedaan. Uiteraard kan de schoonheidsbehandeling indien nodig vaker worden uitgevoerd. Het is belangrijk om te beseffen dat het gewenste effect langer houdt bij mensen met blond haar. Zwart dik haar is beter bestand tegen ontharing en als gevolg daarvan moeten mensen met dit soort haren de waxbehandelingen vaker herhalen.
Helaas zijn er ook een aantal contra-indicaties die verband houden met het waxen. Bijvoorbeeld mensen die lijden aan verwijde haarvaten, spataderen of een allergie voor wax wordt geadviseerd om dit soort ontharingsbehandelingen niet uit te voeren. Bovendien kunnen ontstoken follikels, dermatitis of acne nog een ander obstakel vormen voor het waxen. Ook is het niet aan te raden om deze schoonheidsbehandeling uit te voeren direct na een lange blootstelling aan de zon.

Hoe kun je fouten voorkomen tijdens het uitvoeren van het waxen?

Natuurlijk, kun je als je de wax temperatuur niet eerst controleert op je pols, pijnlijke brandwonden krijgen op de huid. Dit probleem kan zich zelfs ook voordoen met de toepassing van waxstrips. In sommige gevallen wordt de strip niet strak genoeg gehecht aan het ongewenste haar waardoor je de verwijdering moet herhalen. Het resultaat? Schade aan de epidermis, verspilling van wax en tijd. Ook moeten de waxstrips worden afgetrokken tegen de haargroeirichting in. Hierdoor worden de haren verwijderd, samen met de wortels. Een ander belangrijk punt om te benoemen is, terwijl je de waxstrip aftrekt, dat je niet moet vergeten om de huid strak te trekken. Een onjuiste verwijdering van de waxstrip kan leiden tot bijvoorbeeld blauwe plekken. Vergeet ook niet om een hydraterende balsem of een verlichtende olie aan te brengen na het waxen. Het is uiterst belangrijk om achteraf je huid te verzorgen met verlichtende producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.