Hoe Curls te Verzorgen? Hoe Curls te Verzorgen?

Als je een krullend haar hebt, weet je dat het zorgen voor je krullen een opgave kan zijn. De gezondheid van krulhaar hangt sterk af van goede producten, goede technieken en een gezonde levensstijl. Maar met een beetje kennis en de juiste gereedschappen kun je je krullen verzorgen, zelfs als het warm en vochtig is. Hier vind je alle krullenverzorgingstechnieken die je als krullend haar moet kennen.

De juiste producten gebruiken

De juiste verzorgingsproducten gebruiken is een van de belangrijkste onderdelen van een goede krullenverzorging. Als je eenmaal de juiste producten hebt gevonden die goed bij je krullen passen, kun je het goed houden. Het is belangrijk om producten te kiezen met een hoog vochtpercentage, zoals actuele lotion. Kies ook producten met siliconen en andere ingrediënten die je krullen helpen om goed te blijven en hun gevoeligheid voor vocht en hitte te verminderen.

Goede oliën en andere ingrediënten

Het is ook belangrijk om producten te gebruiken met goede oliën en andere ingrediënten. Jojoba-olie, amandelolie en kokosolie helpen je krullen uitdroging tegen te gaan en hydrateren de haarpunten. Olie en conditioner op basis van kokosolie kunnen ook helpen je krullen kruldefinitie te geven. Vitamine E stimuleert je haarfollikels en geeft je krullen een gezonde glans en kruldefinitie. Als je eenmaal de juiste oliën hebt gevonden die bij je krullen passen, gemarineer je krullen daarmee om te voorkomen dat ze tijdens het verzorgen uitdrogen.

Het föhnen van je krullen

Het is belangrijk om je krullen te föhnen op een lage of gemiddelde stand. Als je op te hoge stand droogt, kunnen je krullen kroezig en pluizig worden. Als je je krullen met de hand föhnt, draai je het föhnstuk op een lage stand en houd je het zo ver mogelijk van je hoofdhuid. Als je je krullen wilt föhnen met een stijltang, gebruik dan de laagste warmtestand. Stijltangen op te hoge stand zullen de krullen proberen glad te trekken en kunnen de kruldefinitie verminderen.

Kammen en borstelen met je krullen

Kammen en borstelen met je krullen is altijd een uitdaging. Als je je haar kamt of borstelt, begin dan met je hoofdhuid en de aanzet en verdeel het haar gelijkmatig. Gebruik vervolgens een brede tandenkam of een borstel met varkensharen om in de lengte door het haar te gaan. Als je je haar kamt, begin bij de tips en werk je weg naar je hoofdhuid. Als je je haar borstelt, begin dan bij de hoofdhuid en borstel je je haar naar beneden. Gebruik geen kam of borstel met stijve of kunststof borstelharen, omdat deze je krullen kunnen verwarren en de kruldefinitie kunnen verminderen.

Verzorgde krullen op het etiket

Als je eenmaal de juiste verzorgingsproducten hebt gevonden en je krullen op de juiste manier hebt gekamd en geborsteld, kun je je krullen op de juiste manier stylen. Er zijn verschillende manieren om je krullen aan te pakken en te stylen. Je kunt bijvoorbeeld een serum of haarnet gebruiken om je krullen in vorm te houden. U kunt ook gebruikmaken van een geschikt droogshampoo zoals het Curls & Twirls spray om volume en veerkracht te geven. Je kunt ook je krullen stylen met mousse of gel om ervoor te zorgen dat ze de hele dag goed blijven.

Verzorging van krullen

Vergeet ook niet om je krullen te verzorgen door met regelmaat een dieptereiniging te doen met een natuurlijke of milde shampoo. Na het wassen, breng je je krullen weer in vorm met een conditioner of masker. Als je masker werkt, laat je het een minuut of twee intrekken in je haar en spoel je het dan uit. Gebruik bij een droge of gevoelige hoofdhuid lage pH-schoonmaakproducten om verdere schade aan je krullen te voorkomen.

Ongeschikte producten weigeren

Krullend haar is erg gevoelig voor schade. Sommige producten kunnen je krullen drogen, waardoor ze kwetsbaar worden voor knoeien, breken en split-ends. Als je krullen droog of gevoelig voor schade zijn, is het belangrijk om producten te voorkomen die alcohol, sulfaten, parabenen en siliconen bevatten. Deze ingrediënten kunnen je krullen zwaar gaan voelen, ze kunnen je krullen kwetsbaarder maken voor vocht en warmte en het uiterlijk verminderen van je krullen.

De juiste kam gebruiken

Als je krullen hebt, wordt het aanbevolen om een speciaal kam te gebruiken. Een kam met brede tanden is het beste voor het kammen en stylen van krullen. Wanneer je je krullen kamt, begin dan altijd aan de tips, werk je weg naar de hoofdhuid en draai de kam zo min mogelijk in je krullen. Hiermee voorkom je dat je krullen worden gekrast of verwikkeld, waardoor ze worden uitgedroogd en gespleten haarpunten krijgen.

Het vermijden van te veel warmte

Als je krullen hebt, is het belangrijk om je haar zo min mogelijk bloot te stellen aan warmte en vocht. Gebruik geen hete stylingtools